Bastu är både avstressande och avkopplande

Infraröd bastu ger avkoppling i vardagen.

Den komfortabla värmen en infraröd bastu avger har goda effekter på stress och utmattning. En halvtimme om dagen har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter.

Den djupa uppvärmningen av musklerna i en kombination med avkopplande favorit musik i högtalarna för kroppen in i ett avslappnat tillstånd som upplevs som välbefinnande och stärkande. Infraröd bastu har visat sig ha mycket goda effekter vid sömnsvårigheter.

Att få en djupgående bastu värme till en skön musik ger lugn & harmoni.

Kan en infraröd bastu hjälpa?

Många av de som använder sig av infraröd bastu har dokumenterat att stressen avtar, man släpper på ”lugnet för sig själv”. Att få denna avslappning ”bara för sig själv” och att äntligen få vara lite egoistisk kan vara till hjälp då man lever ett hektiskt liv med jäkt och stress till vardags. Många jämför en massage med en infraröd bastusession, musklerna slappnar av och man känner en skön värme i hela kroppen. I de mest exklusiva Spa anläggningar och hotell kan man hitta Ir-bastu för uthyrning, så det är klart en fördel om man kan ha tillgång för infraröd bastu i hemmet.

Sist men inte minst det är inte den akuta stressen som är farlig utan den långvariga stressen som kan leda till ett fysiskt och psykiskt sammanbrott. Så kom ihåg – låt inte stressen ta över ditt liv. En infraröd bastu kan ge dig en välbehövlig vila i vardagen.