Ett hälsans hus

img_pdfI Leksands Hälsokost hittar du förutom ett brett sortiment av olika produkter och livsmedel, även en salong som erbjuder olika typer av massage, ansiktsbehandlingar, fransfärgning, vaxning, konsultation och fot spa. Här i hälsans hus erbjuds du en helhetslösning för hela din kropp och själ av utbildade terapeuter.I Leksands Hälsokost hittar du förutom ett brett sortiment av olika produkter och livsmedel, även en salong som erbjuder olika typer av massage, ansiktsbehandlingar, fransfärgning, vaxning, konsultation och fot spa. Här i hälsans hus erbjuds du en helhetslösning för hela din kropp och själ av utbildade terapeuter.

Hälsokostbutiken i Leksand har funnits i 30 år, i maj 2010 övertogs den av Karin Lokgård som efter att ha arbetat på Posten som kassörska och i kundtjänsten samt på landstingets hjälpmedelcentral, beslutade sig för att utbilda sig inom hälsorådgivning och hudvård. Idag är hon både diplomerad hudvårdsterapeut och hälsorådgivare. Intresset började när Karin träffade olika typer av människor som behövde vård i samband med hög konsumtion av mediciner som gav biverkningar. Frågan Karin ställde sig var, hur det hela hänger ihop? hur reagerar kroppen och vari börjar problemen.

Att äta rätt mat av hög kvalitet tillverkade av bra råvaror är grunden till en god hälsa. För att få den optimala hälsan kan ett bra kosttillskott och näringstillskott hjälpa till. Stressar du och inte hinner laga din mat från grunden så kan de vara bra att komplettera med ett kosttillskott. I butiken säljer Karin bara produkter som är ekologiska, naturliga och av hög kvalitet, och de gäller även hår och hudprodukter som finns för hela familjen. Butiken har även ett samarbetsavtal med kedjan Hälsokraft.
– En bra multivitamin och Omega 3 kan vara en första bra grund, säger Karin.

Vill du dessutom få en helhetsupplevelse kan du boka in olika behandlingar som du får på övervåningen av den vackra gamla villan i centrala Leksand. Det är Karin, hennes dotter Sofhia som även är personlig tränare och Hälsorådgivare, Tove Hedström (terapeut och massör) Veronika Svarvar (Hälsorådgivare och HMA terapeut) och Petra Baljeu (massör)  som erbjuder olika typer av massage som avslappning eller som friskvård,  LPG, Frekvensanalys och Hårmineralanalys.  Här görs även ansiktsbehandlingar med ekologiska produkter ur Rosenserien och Annemarie Börlinds serie. Fot-spa, vaxning, frans och ögonbrynsfärgning och make-up rådgivning. Du kan även boka hela salongen för en tjejkväll med olika teman.

Besöker du hälsokosten och salongen erbjuds du en lösning som passar dig, en behandling, livsmedel eller olika produkter som ger dig och din kropp vad du behöver. Företaget är medlem i Skandinaviska förbundet Komplementär Medicin.
– Att driva ett hälsans hus med en holistisk helhetstanke är vårt mål.

Adress:

Leksands Hälsokost
Norsgatan 28
793 30 Leksand
(f.d. Audio Video)

Öppetider:

Mån – Fre: 10.00-18.00
Lör: 10.00-15.00
Sön: Stängt